Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Op Lindenhage krijg je de ruimte het beste uit jezelf en de ander te halen

 
 

Wereldoriëntatie

De wereld ontdekken. Weten welke fascinerende plaatsen er op de wereld te vinden zijn, begrijpen hoe regen ontstaat, hoe elementen van een ecologisch systeem op elkaar ingrijpen, hoe mensen in de Middeleeuwen leefden, hoe zonnecellen werken. Al dit soort zaken komen aan de orde bij de vakken die vallen onder de overkoepelende term wereldoriëntatie.

Op Lindenhage bestaat wereldoriëntatie uit de vakken aardrijkskunde, topografie, geschiedenis, natuur en techniek en verkeer. Voor deze vakken werken we met de methode BLINK. In de groepen 3 en 4 worden hiervoor op een speelse manier een aantal thema's behandeld. In de groepen 5 tot en met 8 worden de vakken thematisch aangeboden. Vanaf groep 6 worden er ook lessen topografie aangeboden. 

In een aantal groepen wordt ook gewerkt met The Grej of the Day. Grej of the Day is een Zweeds onderwijsconcept dat is bedacht door Micael Hermansson. Grej of the Day betekent letterlijk “Ding van de dag”. In het kort: je geeft een Grej of the Day raadsel aan de kinderen mee dat ze thuis met hun ouders, verzorgers bespreken. De volgende dag wordt in de groepen een microles over het onderwerp gegeven.

Naast de lessen op school vinden er op regelmatige basis excursies plaats. De groepen 7 en 8 bezoeken het technieklokaal waar ze praktisch kennismaken met diverse technieken en bewerkingen. Ook excursies naar de sterrenwacht, wilgenknotten en gastlessen zijn jaarlijks terugkerende lesactiviteiten.

Verkeer wordt in de groepen 5 tot en met 8 aangeboden door de inzet van het materiaal van Veilig Verkeer Nederland: Op Voeten en Fietsen voor de groepen 5 en 6 en de Jeugdverkeerskrant voor de groepen 7 en 8. In de groepen 7 vindt een theoretisch en een praktisch verkeersexamen plaats.

Website laten maken door Mijndomein | Open cookie voorkeuren