Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Op Lindenhage krijg je de ruimte het beste uit jezelf en de ander te halen

 

Buiten spelen is hier echt een avontuur! 

 Een groot betegeld speelplein met een enkele duikelstang en een ‘knikkertegel’. Zo ziet een gemiddelde speelplaats bij een basisschool er normaal gesproken uit. Maar niet bij basisschool Lindenhage! We hebben het over een compleet andere boeg gegooid. Bij ons is spelen één groot avontuur. 

De drie buitenpleinen bij IKC Platanenlaan, waar onze school Lindenhage deel van uit maakt, springen meteen in het oog. Niet alleen voor bezoekers van de school, maar ook vanaf de doorgaande weg (Ringbaan-Noord) zien voorbijgangers kinderen zich vermaken in een opvallend groene omgeving. Geen tegelvloer, maar grote zwerfkeien. Geen metalen toestellen, maar waterplekken, struiken en boomstammen. Je waant je even niet op school, maar in een outdoor veld in het buitengebied. 

Dit is een plek waar kinderen zichzelf leren ontdekken. Daar hebben we bewust voor gekozen. Onderzoek toont aan dat spelen met wat meer risico’s goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Deze pleinen sluiten bij deze visie aan. Wij laten ze, natuurlijk wel onder begeleiding, kennismaken met de vele uitdagingen in ons klim- en klauterparcours. Waar je niet roekeloos moet zijn, maar wel risico’s leert herkennen en er mee om kunt gaan. Want zo zit het hele leven in elkaar.

De drie buitenpleinen vormen samen een uitdagende en soms ruwe speelomgeving, waar je kunt klimmen, klauteren en verstoppen. Waar je mag vallen en vies mag worden. Waar je al je motorische vaardigheden voor nodig hebt en verder kunt ontwikkelen.  

Spelen is niet alleen leuk en goed voor de kinderen, maar ook het effect daarna is groot. Volgens onderzoek zorgt een natuurlijke omgeving voor een betere concentratie na de pauze, het wakkert creativiteit aan en vermindert het pestgedrag.  

De kinderen spelen nu al enige tijd op deze manier en we zijn er op alle manieren enthousiast over. Toch wel uniek voor Zevenaar en omgeving! 

Website laten maken door Mijndomein | Open cookie voorkeuren